recent
أخبار ساخنة

طريقة عمل الكشري المصري في حلة واحدة

الصفحة الرئيسية

المكونات
١/ ربع كيلو مكرونه مقصوصه (صغيره)
٢/ربع كيلو شعريه
٣/ ربع كيلو مكرونه اسباجتي
٤/ ربع كيلو رز
٥/ نص كيلو طماطم مضروبه ف الخلاط
٦/ ربع كيلو عدس بحبه
٧/ربع كيلو حمص
٨/ اربع بصلات كبار ومقطعين شرايط ٢ راس ثوم مفرومه


الخطوات
نضع حله ع النار ونضع قليل من الزيت ثم نضيف الشعريه حتي يحمر لونها ثم نضيف كلا من المكرونه بانواعها والرز وننزل بكوبين من الماء المغلي ونقلب كل المكونات ونغلق الله ونهدء النار حتي تمام النضج

عمل العدس/ ننقع العدس ف كوب ماء ثم نرفعه علي النار حتي تمام السواء
عمل الحمص / ينفع ف كوب من الماء ويوضع ع النار لمده خمس دقائق ثم يصفي ويشطف بالماء

عمل الصلصه
حله ع النار كميه زيت غزيرة ثم ننزل بنصف كميه التوم المهروس ويقلب حتي يصغر لونه ثم ننزل بالطماطم ونضيف الملح والفلفل ونص كوب من الخل

عمل االدقه
وعاء ع النار ثم نضيف كوب خل وكوب ماء ثم باقي كميه التوم والقليل من الملح والكزبره الناشفه وعند الغلي مغلق النار

عمل البصل المقرمش
نضع كميه من الزيت الغزير ف طاسه ع النار ثم نقطع البلح لجوانح او شرايح ثم نضعه ف الطاسه ونستمر ف التقليب حتي يحمر لونه وبعدها نخرجه من الزيت ونضعه ع مناديل مطبخ حتي تمتص الزيت ويصبح البصل مقرمش

وكدا يبقي الكشري جاهز يدوبك ع الاكل

google-playkhamsatmostaqltradent