recent
أخبار ساخنة

طريقة عمل مكرونة بشاميل

الصفحة الرئيسية


المكونات
١/ كيلو الا ربع مكرونه قلم
٢/نص كيلو لحمه مفرومه
٣/لتر لبن
٤/ عدد ٢ بصله و فلفل اخضر ورشه ملح ورشه فلفل اسود ومكعب مرقه دجاج
٥/ معلقه صلصه

الخطوات

اولا عمل اللحمه المعصجه

نضع طاسه ع النار وبها كميه من الزيت ثم نضيف اللحم ونقوم بالتقليب بعد تغير لون اللحم ننزل بالبصلتين المتقطعين قطع صغيره والفلفل الاخضر ونقلب جدا بس خمس دقايق نقوم باضافه معلقه الصلصه ورشه الملح والفلفل الاسود

نقلب جيدا حتي ينضج اللحم ونتذوق طعمه


ثانيا سلق المكرونه

نضع حله ع النار بها ماء بعد ان يغلي الماء نض به معليه ملح ورشه زيت خفيفه ثم نضع المكرونه ونستمر بالتقليب ونختبرها بعد مرور سبع دقايق وننزلها من علي النار وهي نص سوي حتي تكمل تسويتها وهي ف الفرن


ثالثا البشاميل

نضع حله علي النار ونوقد النار وننزل بمعلقتين من السمنه او الزبده حسب الاختيار ثم ننزل بنص كوب من الدقيق المنخول ونقلب حتي يصفر اللون ثم بعدها نضيف الحليب ورشه من الملح والفلفل الاسود ومكعب المرق وممكن رشه من جوزه الطيب ونستمر ف التقليب حتي يتقل القوام


بعد الانتهاء من عصاح اللحمه والبشاميل وسلق المكرونه نحضر صنيه ونضع طبقه من البشاميل وعليها نصف كميه المكرونه ونضع الرحمن ثم كميه المكرونه المتبقيه ثم باقي البشاميل ونقوم بكسر ببيضتين ع وش الصنيه وتدخل الفرن ع درجه حراره ٢٠٠ لمده نص ساعة ثم تخفض ل١٨٠ ونفتح الشوايه ليحمر الوجه وبعد السواء نختبرها بخله اسنان

ثم تترك لتبرد وتقطع وتقدم وبالهناء والشفاء


بقلم/ نرمو المختار
google-playkhamsatmostaqltradent